אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטרת הלימוד אצל אליעד, המטרה להרגיש טוב, מטרה להיות מאושר, להעלים את עצמך, בחירה חופשית, חופש הבחירה, לבחור להיות מאושר, לבחור להרגיש טוב, לרצות את המציאות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אושר, איך להיות מאושר באמת, מהו אושר אמיתי, הדרך אל האושר, איך להיות מאושרים, טיפול אישי, איך לגרום לבעלי להיות מאושר, איזה המאושר השמח בחלקו, איך להיות אדם מאושר, האושר תלוי רק בנו, מטפל אישי, איך מחזירים את האושר לחיים, האושר שלי, עצות לחיים מאושרים, פרויקט האושר, פרפקציוניזם אושר, טיפים לחיים מאושרים, איך להיות בן אדם מאושר, האושר בתרבויות שונות, חיים מאושרים, יותר מדי אושר, תפילה לאושר, איך להיות מאושר, איך להיות מאושרת, האם אני מאושר, אושר משמעותה בפילוסופיה, תיהיה מאושר תחייה את חייך, חשיבה חיובית, אל תתלו אושרכם בדבר, אושר אפשרי, האם האושר מפסיק, בדרך אל האושר, איך להיות מאושר אחרי משבר, אושר בלי גבולות, המרדף אל האושר, אימון אישי, איך לחפש את האושר, לשחרר כדי להיות מאושר, האם יש זוגות מאושרים, הדרכה אישית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:53מטרת הלימוד אצל אליעד, המטרה להרגיש טוב, מטרה להיות מאושר, להעלים את עצמך, בחירה חופשית, חופש הבחירה, לבחור להיות מאושר, לבחור להרגיש טוב, לרצות את המציאות, לאהוב את המציאות
האם מטרת החיים היא להיעלם?

אליעד כהן מסביר בתחילת ההרצאה כי קיימת תפיסה שגויה לגבי מטרת הלימוד הרוחני, שלפיה המטרה היא "להיעלם". כאשר מישהו חושב שהמטרה שלו היא להעלים את עצמו, או במילים אחרות להיפטר מהקיום, הוא בעצם מחפש להפסיק את הסבל או לחוות סוג של מוות פנימי. אולם אליעד מדגיש כי זו איננה המטרה האמיתית. אליעד מציין דוגמה, כשמישהו אומר "יש אפילו פרק איך להיעלם, איך להעלים את עצמך וכו', והוא אומר להתאבד", אך הוא מסביר שזו אינה באמת המטרה, כי אם זו הייתה המטרה האמיתית, אנשים היו עושים זאת בפועל, דבר שאינו קורה.

ההסבר העמוק שאליעד מספק, הוא כי למעשה אין שום ערך בפני עצמו בהיעלמות או בהעלמת הרצונות. המטרה האמיתית היא לא להיעלם, אלא להגיע למצב שבו יש לאדם שליטה מוחלטת על המנגנון הפנימי שלו - כלומר, היכולת לשלוט במציאות הפנימית שלו.

האם המטרה היא להיעלם או לשלוט במנגנון?

אליעד כהן מסביר כי המטרה היא לא להיעלם ולא לשלוט במנגנון עצמו, אלא להגיע למצב שבו האדם מרגיש טוב. ההסבר שלו הוא פשוט ומעמיק בו זמנית: המטרה האולטימטיבית היא להרגיש טוב, והדרך היחידה להרגיש טוב היא לחוות שאתה רוצה את מה שקורה לך במציאות. כאשר אדם מרגיש שהוא בוחר את מה שקורה לו, כאשר הוא חווה שמה שקורה לו הוא בדיוק הרצון שלו, אז הוא מרגיש טוב.

לפי אליעד, כדי להגיע למצב שבו האדם רוצה את המציאות ומרגיש טוב, עליו קודם להבין את המנגנון הפנימי של המחשבות והרצונות שלו. הוא מדגיש שוב ושוב כי כאשר יש לך הבנה מלאה של המנגנון הפנימי, אתה מסוגל לבחור כיצד לראות כל מצב - לחוות אותו כיתרון או כחיסרון, ולבחור כיצד להרגיש ביחס אליו.

לדוגמה, אם מתרחשת סיטואציה שאינך אוהב, בדרך כלל אתה סובל כי אתה לא רוצה אותה. אבל אם תבין איך עובד המנגנון הפנימי שלך, תוכל לבחור לרצות את הסיטואציה כפי שהיא. כאשר יש לך את הבחירה הזו, אתה למעשה הופך את המציאות למשהו הרצוי לך, ולכן מרגיש טוב באופן קבוע.

האם אפשר לבחור להרגיש טוב בכל מצב?

אליעד כהן מסביר לעומק כי היכולת להרגיש טוב תלויה באופן ישיר ביכולת שלך לבחור לרצות את המציאות. אליעד מבהיר כי המטרה שלו היא להעניק לך את הכלים שיאפשרו לך לחוות בכל מצב כאילו אתה בוחר בו מרצונך, וכך אתה תוכל להרגיש טוב תמיד. הוא מציין מפורשות כי הרגשה טובה מגיעה רק כאשר אדם מרגיש שהוא בחר את מה שקורה לו.

הוא משתמש בדוגמה מעשית: אם אדם סובל מחרדה או פחד, המטרה אינה רק להיפטר מהחרדה. המטרה העמוקה היא להקנות לאדם את היכולת לבחור - אם הוא רוצה חרדה, לדעת כיצד ליצור ולתחזק אותה, ואם אינו רוצה אותה - לדעת כיצד לנטרל אותה. כלומר, השליטה במנגנון הפנימי היא השליטה ביצירת החוויה הפנימית שאתה רוצה.

האם להיעלם זו דרך או מטרה?

אליעד מחדד את הדברים עוד יותר: הוא מסביר שהיעלמות או "העלמת העצמי" אינן המטרה, אלא דרך אפשרית בלבד. זו דרך להבין איך פועל המנגנון הפנימי. היעלמות היא כלי להבנת המנגנון, לא המטרה עצמה. המטרה הסופית היא תמיד האפשרות להרגיש טוב, להיות מאושר, ולהרגיש שאתה רוצה את המציאות כפי שהיא מתרחשת.

אליעד נותן אנלוגיה לכך שהמטרה אינה "להיות סופרמן" אלא "להיות מסוגל להיות סופרמן". כלומר, לא להיפטר מהקושי אלא להגיע למצב שבו אתה שולט בו ומחליט מתי ואיך לחוות אותו.

למה חשוב להבין את המנגנון הפנימי?

אליעד כהן חוזר ומדגיש את החשיבות העצומה של ההבנה העצמית העמוקה: כאשר אדם מבין את עצמו ואת המנגנון שבתוכו, הוא יכול לבחור לראות כל מצב במציאות כמשהו שהוא רוצה, וכך לחיות בהרגשה טובה באופן מתמשך. ההבנה של "איך הראש שלך עובד" מאפשרת לך את הבחירה, והבחירה יוצרת מצב תמידי של אושר ותחושה טובה.

הוא מדגים זאת שוב באמצעות סיטואציה של פחד או חרדה: במקום להילחם בפחד או בחרדה, המטרה היא להגיע למצב שאתה יודע כיצד להפעיל או לכבות את הרגשות הללו לפי רצונך. כשאתה מבין את המנגנון הפנימי, אתה יכול להחליט באופן מודע אם אתה רוצה להרגיש פחד או לא, וכך ליצור חוויה פנימית שמותאמת בדיוק לרצונך.

לסיכום, ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בהבנה כי המטרה האמיתית בחיים היא להרגיש טוב באמצעות יצירת מצב פנימי שבו אתה בוחר את המציאות באופן מודע ומלא. הדרך לשם עוברת בהבנת המנגנון הפנימי, מתוך ההכרה כי ההיעלמות או ההיפטרות מהרצונות הן לא מטרה בפני עצמן, אלא רק אמצעי להבנת המנגנון הפנימי וכך לשליטה על החוויה הפנימית.
כן מה את שואלת?

ש: אני אומרת מה שאני מבינה.

אליעד: בסדר.

ש: שהמטרה שלי בסופו של דבר היא כן להיעלם.

אליעד: אוקי.

ש: בא ואומר לי יש פה דרך יש פה אפשרות להיעלם בזה שאת מוותרת על הרצונות שלך או לחילופין בזה שאת ממלאה את כל הרצונות שלך נכון?

אליעד: נכון.

ש: אוקי אז זה בעצם המטרה.

אליעד: אוקי השאלה כזאת האם בעצם המטרה היא להיעלם, יש אפילו פרק איך להיעלם איך להעלים את עצמך וכו', אוקי הוא אומר להתאבד והוא כמובן לא חושב שזה נכון אחרת הוא היה עושה את זה ממזמן.

ש: אז זה סוג של מוות אולי זה סוג של זה.

אליעד: בסדר בואי נמשיך את הסיפור תקשיבי אין שום מטרה להיעלם אם צריך להגדיר מטרה המטרה היא שתהיה לך את היכולת לשלוט במנגנון.

ש: חלק מהדרך להגיע ליכולת לשלוט במנגנון היא להיעלם.

אליעד: לא נכון אם תיעלמי איך תשלטי במנגנון, תראי המטרה היא כזאת המטרה היא לא להיעלם ולא להעלים ולא לשלוט במנגנון ולא לא לשלוט במנגנון מה המטרה שהיה לך טוב, שיהיה לך טוב זאת המטרה את יודעת מה המטרה שיהיה לך טוב, מה גורם לבן אדם להרגיש טוב שהוא חווה שהוא בוחר את מה שקורה לו שהוא רוצה את מה שקורה. עכשיו איך אתה יכול להגיע למצב שאתה רוצה, עוד פעם מה המטרה שיהיה לך טוב מה המטרה של כל מה שאנחנו מדברים פה בהנחה שיש מטרה שיהיה לך טוב, מה עושה לך טוב שאתה רוצה את מה שקורה.

עכשיו אז מה אנחנו עושים פה מביאים את הבן אדם למצב שהוא יכול לחוות שהוא בוחר את מה שקורה ואז אם תוכל לחוות שאתה בוחר את מה שאתה קורה אתה תוכל לרצות את מה שקורה ואז יהיה לך טוב. עוד פעם באמצעות הבנה המטרה היא זאת המטרה את יודעת מה המטרה שיהיה לך טוב, איך קשור כל הדברים האלה שיהיה לך טוב למה כי אם תביני את המנגנון אז את תראי שיש לך בחירה לבחור מה את רוצה ואז כל פעם כשקורה משהו את תוכלי לבחור לרצות אותו ואז תוכלי לבחור שיהיה לך טוב.

ש: אוקי.

אליעד: זה הכל המטרה היא שיהיה לך טוב אין מטרה להיעלם המטרה היא שיהיה לך טוב ואיך יוכל להיות לך טוב על ידי שתוכל שיהיה את מה שאתה רוצה ואיך יוכל להיות את מה שאתה רוצה על ידי שתוכל לבחור שיהיה את מה שאתה רוצה, איך תוכל לבחור אין לך בחירה ואם אני מסביר לך את כל המנגנונים בתוך המוח של עצמך אז אתה אומר "וואלה אז אני יכול באמת לבחור כך אני יכול לבחור כך יכול לבחור להגיד שזה יתרון יכול לבחור להגיד שזה חיסרון" ואז יש לך בחירה ואז כשיש לך בחירה אל ממילא המציאות היא כרצונך ואז ממילא טוב לך.

ש: מה אתה אומר שזה לא נכון?

אליעד: מה לא נכון? אני אומר שלהגיד המטרה היא להיעלם זה לא נכון המטרה היא לא להיות סופרמן המטרה היא שתהיה לך את היכולת להיות סופרמן. הבנת?

ש: את המשפט האחרון לא הבנתי.

אליעד: כשמישהו בא ואומר "יש לי חרדה יש לי בעיה" ואני עוזר לו המטרה הסופית זה לא להגיע למצב שלא תהיה לך חרדה לא המטרה הסופית להגיע לזה שתהיה לך בחירה שאם תרצה את החרדה תדע איך לתחזק אותה אם תרצה חרדה תדע איך ליצור אותה ואם תרצה שתהיה לך חרדה תדע איך לנטרל אותה שתוכל לשלוט במה שקורה לך, "אני רוצה פחד" עושים שם "לא רוצה פחד" הולכים לשם.

ש: אז לא להסתכל על זה כמטרה להסתכל על זה כדרך.

אליעד: דרך בדיוק יפה נכון.

ש: אז זה כן נכון.

אליעד: אז זה כן נכון יפה. הבנו?
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
סוגי אושר מנוגדים לפצח את קוד האושר עבודה מאושרת אלגוריתם לאושר מינימליזם יעשה אותך מאושר אושר מסודר כבר מאושר המרוץ אחרי האושר למכור ללקוח עצוב למה להיות מאושר בלי זוגיות? האם בעלי חיים מאושרים יותר מבני אדם? אושר בקושי שלמות ואושר אושר ולהיצמד לאמת אושר בחינם רוצה אושר לרצות אושר בלי תנאים אושר בתת מודע לשמח מישהו גישות של אושר אושר בגיל הזהב הסוד של האושר חוקי האושר והסבל להרגיש רע יגרום לך להיות מאושר ילדים זה לא שמחה אושר בדרך אל המטרה לדמיין שאתה מאושר סימן שאתה מאושר האושר שלך מנקודת המבט של אלוהים רצון לכסף יעשה אותך מאושר אושר סיבתי איך נוצרת שמחה? דיאטה ואושר בקלות עצבות בגלל פרידה חיו באושר ועושר עצות בדרך אל האושר האושר של הילדים היכן לחפש את האושר? אושר מזויף אושר בלי להיות תלוי בכלום הגעתי לאושר להגיע לשמחה להיות מאושר בשלמות להיות מאושר בלי כסף אושר הוא תחושה פנימית להתגבר על עצבות הדרך הנכונה אל האושר מרגיש אושר אושר עילאי פרדוקס האושר המוות כאושר אושר וסדר האם אתה ראוי להיות מאושר? אושר אינסטינקטיבי חיפוש אושר אושר בשלמות אושר קבוע סיבות להיות מאושר חוקי האושר והחרדה להיות מאושר בלי מתמטיקה למה קשה להשיג אושר פנימי? להיות עצוב המרדף אחרי האושר השקרי מה גורם לאושר? עצבות בלי סיבה מצב של שמחה להשיג אושר תמידי מוכר עצוב מוכר יותר טוב להיות מאושר למרות לחץ חברתי בדידות מאושרת עצוב בלי סיבה לשקר כדי להיות מאושר מורי דרך אל האושר אושר ללא כסף מאושר כמו אלוהים אין שמחה כהתרת הספקות אושר אמיתי כמה האושר שלך תלוי בכסף? יאוש מאושר להיות שמח בחלקו באושר ועושר עד עצם היום הזה להגיע אל האושר אושר שקרי מול אושר אמיתי להיות שמחים כל הזמן אושר זו תכונה להיות עצוב מהעצבות סוגי אושר הדרך אל האושר המוחלט אושר חולף הרגשה של אושר מוחלט אושר בקלות שמח ועצוב למצוא את האושר בחיים עושר ואושר כסף קונה אושר רגש של שמחה בחירה מאושרת מאושר עד הסוף מרגיש מאושר להיות עם שמחת חיים עוד נושאים ...
האתר Happiness.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לאושר, מאמן אישי אושר, אימון אושר ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Happiness.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 31_08_2026 השעה 04:19:14 - wesi13