אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חיפוש אחר אושר ✔אושר רחוק, אושר קרוב, היכן נמצא האושר? היכן לחפש את האושר? איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, החיפוש אחרי האושר, טיפים לאושר, טיפים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
אושר, איך להיות מאושר באמת, מהו אושר אמיתי, הדרך אל האושר, חיפוש אחר אושר, מה גורם להיות מאושר תמיד, איך להיות מאושרת, איך להיות בן אדם מאושר, איך לחיות באושר, איך להתחיל להיות מאושרת, מאמן אישי, האושר וההצלחה בחיי המשפחה, איך להיות מאושר, אושר תכונה מולדת, האושר בתרבויות שונות, אושר ללא גבול, איך לחפש את האושר, מהו אושר, האושר נמצא בכל מקום, לגעת באושר, ייעוץ אישי, מהו אדם מאושר, איך לגרום אושר במקום העבודה, דימויים לרגעי אושר, תפילה לאושר, פרפקציוניזם אושר, היכן האושר שוכן, לשחרר כדי להיות מאושר, האם יש זוגות מאושרים, אושר משמעות, האושר שלי, איך להיות מאושר אחרי משבר, איך לגרום לבעלי להיות מאושר, אושר פנימי, אושר ביחס לעושר, הורמון שגורם לאושר, איך להיות מאושר ושליו, רדיפה אחר אושר, להיות מאושר, המרדף אל האושר, אימון אישי,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:41אושר רחוק, אושר קרוב, היכן נמצא האושר? היכן לחפש את האושר? איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, החיפוש אחרי האושר, טיפים לאושר, טיפים להיות מאושר, הדרך להיות מאושר, להשיג אושר
מה הדבר שהכי מרחיק אנשים מהאושר שלהם?

הדבר המרכזי שמונע מבני אדם לחוות אושר אמיתי הוא האמונה שהאושר נמצא במקום רחוק מהם. אנשים רבים מאמינים שכדי להרגיש טוב, הם צריכים להשיג משהו חדש, לשנות דבר מסוים או להשיג מטרה שעדיין לא הושגה. לדוגמה, כשאדם מרגיש רע, השאלות הראשונות שעולות בראשו הן בדרך כלל: "מה אני צריך לעשות כדי להרגיש טוב?", "מה אני צריך לקנות?" או "מה אני צריך לשנות?". במקום לשאול שאלות כאלו, כדאי לשאול שאלות אחרות כמו: "מה טוב במה שיש לי עכשיו?" או "איפה בתוך המציאות הקיימת שלי נמצא האושר?".

כשאדם חווה סבל או חוסר נחת, במקום לברוח ולחפש תשובות מבחוץ, עדיף להתמקד במצבו הנוכחי ולנסות למצוא את הטוב והחיובי במה שכבר קיים בחייו. ישנה נטייה כללית לחשוב שהאושר נמצא במקום אחר ולכן, גם כאשר האדם משיג את מה שחיפש, הוא מיד מחפש יעד חדש ומרוחק אחר. בצורה הזו האדם לעולם לא יגיע לאושר, כיוון שהאושר תמיד נראה מרוחק ממנו.

איך אפשר להתחבר לאושר או לאלוהים דרך מה שיש עכשיו?

במקום לחפש את אלוהים או את האושר במקומות חדשים ורחוקים, אליעד כהן מציע להתעמק במה שכבר קיים בחיינו ולהבין אותו לעומק. לדוגמה, מי שרוצה להתקרב לאלוהים, במקום לנסות לבצע פעולות מיוחדות מחוץ לשגרה, כדאי שימשיך לעשות את אותם דברים שהוא כבר עושה, רק עם התבוננות והעמקה רבה יותר. במקום לעזוב את החיים ולחפש משמעות במקום אחר, יש לחפש את המשמעות והאושר בתוך מה שאנחנו כבר עושים, בתוך החיים עצמם.

לדוגמה, אם יש לאדם מטרה להרוויח כסף, במקום לחשוב "מה אני צריך לעשות חדש?", הוא יכול לחשוב כיצד לנצל בצורה מיטבית את המשאבים שיש לו כבר עכשיו, מבלי לחכות לפריצה או לתנאים אידיאליים. הגישה הזו מנוגדת לאמונה שרק אחרי פעולה מסוימת או השגת יעד מסוים, האדם יוכל לחוש מאושר. אליעד טוען שהאושר וההצלחה אינם נמצאים במרחק אלא נמצאים בדיוק במקום שבו אנחנו נמצאים כרגע, רק צריך לשנות את הפרספקטיבה שלנו.

האם ההבנה שהאושר נמצא כבר עכשיו תגרום לאדם להיות פסיבי?

ישנה שאלה נפוצה לגבי התפיסה הזאת: האם אדם שמאמין שהכל טוב כפי שהוא עכשיו, יהפוך לפסיבי, כנוע או יפסיק לפעול? אליעד כהן מסביר שהתפיסה שהוא מציע לא אומרת להפסיק לפעול או לעשות דברים חדשים, אלא פשוט להבין שהשלמות הפנימית כבר קיימת. אפשר גם להרגיש שלמות פנימית וגם להמשיך לפעול ולפתח דברים בחיים. הוא מציע לשלב בין שני הדברים: להבין שהאושר קיים עכשיו, ולצד זה להמשיך לפעול ולשפר את מה שיש.

עוד נקודה שמוסברת היא שלפעמים גם החיפוש אחר האושר הפנימי הוא סוג של הרחקה של האושר, כי אז האדם עדיין מתעסק בחיפוש. לכן, לפעמים עדיף אפילו לא לחפש את האושר בכלל, אלא להבין שגם המצב הנוכחי שבו לא מחפשים, הוא עצמו יכול להיות המצב המאושר והשלם.

האם מניעות וקשיים יכולים לקרב אותנו לאושר?

אנשים רבים מאמינים שכאשר יש להם בעיה או מניעה, הם מתרחקים מהאושר שלהם. לפי אליעד כהן, דווקא המניעות, הבעיות והקשיים יכולים להיות ההזדמנות למצוא את האושר. במקום להתרחק ולחפש פתרונות חדשים, יש להסתכל פנימה אל תוך הקושי ולראות כיצד ניתן להשתמש בו כדי להתקרב לאושר.

לדוגמה, אם אדם חווה קושי מסוים, במקום מיד לשאול "איך אני פותר את הבעיה הזו?", הוא יכול לשאול "מה בתוך הקושי הזה יכול לעזור לי להתקדם אל האושר?". לפעמים דווקא הקשיים הם ההזדמנות ללמוד ולהתפתח, ולכן אין צורך לברוח מהם או לחפש פתרונות רחוקים.

איך להתמודד עם תחושת הערפל ואיבוד הדרך אל האושר?

לפעמים אנשים חווים מצב של ערפל או בלבול, שבו הם שוכחים את ההבנה שהאושר נמצא כאן ועכשיו. הם מבטיחים לעצמם מראש שיזכרו את הדרך, אך ברגע האמת הם שוב הולכים לאיבוד ומחפשים רחוק. אליעד מסביר שהסיבה לכך היא מנגנון פנימי שאומר לנו שהשלמות נמצאת במקום אחר, וגורם לנו להאמין שהאושר נמצא במקום רחוק ולא כאן ועכשיו.

הפתרון לכך הוא להכיר וללמוד את מנגנון החשיבה הזה יותר ויותר לעומק, עד שנוכל להפנים את ההבנה שהאושר תמיד כאן. ככל שנתרגל את ההבנה הזו יותר, כך נצליח להתגבר על הערפל ולא נשכח את הדרך האמיתית לאושר.

איך אפשר לשלב את ההבנה שהאושר פנימי בתוך החיים?

אליעד כהן מדגיש שההבנה כי האושר נמצא כאן ועכשיו לא מחייבת להפסיק את החיים או להתנתק מהעולם. במקום זאת, כדאי לקחת את ההבנה הזו וליישם אותה בתוך החיים עצמם. כלומר, לא להתנתק מהחיים כדי לחפש את האושר, אלא ללמוד לחוות את האושר בתוך חיי היום - יום, בתוך כל דבר שאנחנו עושים.

מהי הדרך האמיתית אל האושר הפנימי?

הדרך האמיתית לאושר, לפי אליעד כהן, היא ההבנה שהאושר נמצא בתוך המצב הנוכחי, בתוך מה שכבר יש. במקום לרוץ לחפש פתרונות רחוקים, האדם צריך ללמוד להסתכל פנימה ולראות שהשלמות כבר קיימת כאן. לא חייבים לשנות או להוסיף דבר, לפעמים, הפתרון הטוב ביותר הוא ההבנה וההעמקה במה שכבר יש לנו, במציאות הנוכחית ובכל רגע נתון.
מה הדבר שהכי מרחיק אנשים מהאושר שלהם?

הרבה אנשים לא מצליחים למצוא את האושר כי הם מאמינים שהוא נמצא רחוק מהם, במקום להבין שהוא קרוב אליהם. אחד הדברים שמרחיקים את האנשים מהאושר הוא ההתעסקות בחיסרון ובמה שחסר להם. כשבן אדם מרגיש רע, הוא נוטה לשאול "מה אני צריך לעשות כדי להרגיש טוב?" או "מה אני צריך לשנות כדי להיות מאושר?". במקום לשאול את השאלות הללו, כדאי לשאול "מה טוב במה שיש לי עכשיו?" או "איפה אני יכול למצוא את האושר במצב הנוכחי שלי?".

המנטליות שמוביל אותנו לחשוב שהאושר נמצא במרחק מונעת מאיתנו להרגיש טוב במצבים שבהם אנחנו נמצאים. כל הזמן אנחנו מחפשים את הפתרון בחוץ במקום להבין שהאושר יכול להיות כבר בתוך מה שאנחנו עושים עכשיו.

איך להתחבר לאלוהים או לאושר דרך מה שיש לנו עכשיו?

כמו שאדם שמחפש להתקרב לאלוהים עשוי לחפש אותו מחוץ לעצמו, יכול להיות שלפעמים התשובות נמצאות בתוך מה שאנחנו כבר עושים. אם אנו עוסקים במשהו, במקום להפסיק את מה שאנחנו עושים כדי לחפש את אלוהים, אולי כדאי פשוט להתעמק יותר במעשים שאנחנו עושים ולנסות להבין אותם לעומק. במקום לחפש את האושר במשהו חדש, כדאי לחפש אותו במה שכבר קיים.

אם אדם שואל את עצמו מה צריך לעשות כדי להרגיש טוב, אולי הפתרון הוא לא בתוספת חדשה אלא בהבנה עמוקה יותר של מה שיש לו כרגע. במקום לרוץ אחרי פתרונות חדשים או תוצאות חדשות, אפשר לשאול "מה טוב במה שאני כבר עושה?" ולמצוא את האושר בתוך זה.

האם לא להרגיש חיסרון עלול להוביל לעשייה פחותה?

היו מי שטוענים שגישה כזאת עלולה לגרום לאדם להרגיש שכאשר הכל טוב, הוא לא יתאמץ או יעשה דבר. הכוונה היא שהמחשבה שהאושר כבר בתוכנו עשויה להביא לאדם תחושת שלמות שתמנע ממנו עשייה. אבל התשובה לכך היא שניתן לחפש את האושר בתוכנו ולהמשיך לפעול. לא חייבים לבחור בין עשייה לבין שלמות פנימית, אפשר לשלב את שניהם. אדם יכול להתמקד בשיפור הדברים שהוא כבר עושה מבלי להרגיש צורך לשנות אותם לגמרי או להפסיקם.

האם העיסוק במניעה מסייע להתקרב לאושר?

בניגוד למחשבה שהפתרון נמצא רק בעשייה חיצונית, הדרך האמיתית היא להבין שלפעמים המניעה עצמה יכולה להיות ההזדמנות. המניעה, במקום להרחיק אותנו מהפתרון, יכולה להוביל אותנו אליו. כל התמודדות עם חיסרון או בעיה יכולה להיות בעצם צעד קרוב יותר להתקרבות לאושר אם נבין איך לנצל אותה.

מה עושים כאשר שוכחים את הדרך אל האושר?

לעיתים כשאנחנו נמצאים במצב של ערפל, כמו במקרה של אדם ששוכח את הדרך למרות שהוא יודע את הפתרון, אנחנו נוטים לחפש את התשובה רחוק במקום להסתכל במציאות הנוכחית שלנו. עלינו ללמוד יותר את הדרך שבה אנחנו חושבים ולהפנים את ההבנה שהשלמות כבר נמצאת כאן. כל צעד קטן שבו נבין שאנחנו לא צריכים לחפש את התשובה בחוץ עשוי להביא אותנו לאושר.
עכשיו הנושא הוא כזה מה הדבר שהכי מרחיק אנשים מהאושר של עצמם, מה הדבר או באנלוגיה מה הכי מרחיק אותך נגיד מאלוהים נניח או מה הכי מרחיק אותך מהאושר עד עכשיו, מה האמת שיש הרבה דברים אוקי אבל בא נגיד אחד מהם.

ש: להתעסק בחיסרון.

אליעד: אחד הדברים שהכי מרחיקים את הבן אדם מהאושר זה, אתה איתנו אחד הדברים שהכי מרחיקים את הבן אדם מהאושר זה שהוא חושב שהאושר נמצא רחוק ולא קרוב, הסיבה שבן אדם לא מצליח להיות מאושר זה בגלל שהוא חושב שהאושר נמצא הרחק ממנו. מה זה אומר פרקטית זה אומר שכל פעם שרע לך ואתה רוצה להיות מאושר יש בן אדם שאומר "אוקי רע לי מה אני צריך לקנות כדי שיהיה לי טוב, מה אני צריך לעשות כדי שיהיה לי טוב, מה אני צריך לשנות כדי שיהיה לי טוב", אינסטינקטיבית "מה אני צריך לעשות, מה אני צריך להגיד" רגע למה אתה נעול שכדי להרגיש טוב אתה צריך לשנות את המציאות אולי תשאל את עצמך "בוא ננסה להבין מה טוב במה שיש לי".

נגיד רע לך במשהו אין רע לך וזה "אוקי בא ננסה להבין את זה, בא ננסה לראות אולי בתוך זה יש טוב, בא ננסה לראות איפה האושר נמצא פה" אלא מה שבן אדם יש לו הנחה הנחת יסוד שאומרת שהאושר תמיד נמצא רחוק מבחינת כל מה שקורה, כל מה שקורה יש לו איזושהי בעיה הוא הולך רחוק וגם שם הוא לא מוצא את האושר כי הוא מאמין שהאושר נמצא רחוק. לכן פרקטית כל פעם שרע לך במקום לרוץ ולהגיד "טוב מה אני צריך לעשות עכשיו" תגיד "רגע החליט שאני צריך לעשות עכשיו אולי עכשיו אני יכול למצוא משהו שיהיה לי טוב עכשיו", אותו דבר לדוגמה לגבי אלוהים בן אדם אומר "אני רוצה להתקרב לאלוהים ואני רוצה לא יודע מה" ואז מה הוא עושה כדי להתקרב לאלוהים הולך ועושה דברים מסוימים אבל אולי כדי להתקרב לאלוהים אתה צריך להתעמק יותר במה שאתה כבר עושה, אולי אתה צריך להמשיך לעשות את מה שאתה עושה יותר טוב מי החליט שאתה צריך לעשות דברים אחרים.

זה ההבדל בין האחדות השקרית לאמיתית, באחדות השקרית אתה חושב שהאחדות היא מחוץ למשחק אתה אומר "אני רוצה להתעמק בחיים להתעמק לראות, אני עוזב את החיים למען ההתבוננות" אבל מצד האמת כדי להבין את עצמך אתה לא אמור להבין משהו שהוא מחוץ לחיים אתה אמור להבין את החיים יותר טוב, אם נגיד אתה אומר "אני רוצה להבין את עצמי" במקום ללכת להתנתק מכל העיסוקים לנסות להבין את עצמך תגיד לעצמך "אוקי אולי אני אנסה להבין יותר טוב את מה שאני כבר עושה, אני יכול להמשיך לעשות את מה שאני עושה רק בא ננסה להבין את זה כאילו מי אמר שאני צריך להפסיק לעשות דברים". בגדול המהות היא כזאת יש בן אדם שחושב שהפתרון נמצא שם ואז הוא כל הזמן מנסה להגיע לשם מה שאני אומר זה במקום לנסות להגיע לשם תנסה לראות אולי הפתרון נמצא פה, כשיש לך בעיה תגיד "רגע מי אמר שאני צריך למצוא תשובה בא ננסה להבין את השאלה יותר טוב, בא ננסה להבין על מה היא מבוססת".

ש: אם אתה מחנך נגיד אני אחנך בן אדם.

אליעד: הנה עכשיו אתה מסביר לי שזה לא אפשרי וכו'.

ש: לא זה לא מה שאני אומר, אם אני לוקח ילד מתחיל מחנך אותו, תינוק מינקות מחנך אותו למה שאתה אומר שהכל טוב האושר קרוב לא צריך להתאמץ שצריך לעבוד על מה שיש כרגע ולראות את הטוב בזה אז גם זה יוביל למקום מסוים שהבן אדם כאילו יהיה למשל כנוע למשל.

אליעד: נו יפה חשבתי שזה מה שתגיד לא, חשבתי שזה מה שתגיד זה השאלה הקלאסית אבל זאת השאלה שלך לשאלה הקלאסית זה היה ברור שאתה תשאל את זה. אם אתה תחנך בן אדם שככה אז הוא לא יעשה כלום נכון, דבר על עצמך "אם אני אחשוב שהאושר בתוכי אני לא אעשה כלום" נכון.

ש: לא אני יכול גם לעשות עדיין.

אליעד: אז תעשה אז יפה, אז תחנך את הילד לשני הפכים תגיד לו "תקשיב זה לא משנה ואתה יכול לשחק". טוב אבל כאן נעשתה מניפולציה, מה המניפולציה כי גם להגיד "אני אחפש את האושר בתוכי" זה גם כן רחוק כי אולי אני לא צריך לחפש את האושר בכלל, בן אדם יגיד "רגע אז אולי אני לא צריך לחפש את האושר גם זה רחוק" אולי כאילו אין שאלה בכלל גם כשבן אדם יגיד "אוקי אז אני אנסה לגרום לעצמי למצוא טוב במה שיש פה, רגע אבל מי החליט שצריך למצוא מה טוב במה שיש פה אולי כאילו זה גם טוב כשאתה לא מוצא מה טוב במה שיש פה". בכל מקרה אני מנסה להגיד עוד פעם בן אדם רחוק מאלוהים בדימוי המרכזי כי הוא חושב שאלוהים נמצא בשמיים ולא פה, אתה רוצה להתקרב לאלוהים תחפש אותו פה "איפה פה יש את הטוב, איפה פה יש את מה שאני מחפש".

יש לך מטרה נגיד אתה רוצה לעשות כסף במקום להגיד לעצמך "מה אני צריך לעשות כדי לעשות כסף", "אוקי איפה במה שיש אני יכול לעשות כסף, איך אני יכול לייצר כסף במה שיש לי". יש נגיד אנשים שנגיד בקטע של כסף שהם מסיימים תואר הולכים לעשות עוד תואר, הוא אומר "לא אני רק צריך להשלים עוד את זה, אני רק" כל הזמן הוא כאילו אומר "אני רק צריך עוד משהו ואז אני אגיע לפריצה" עזוב אותי מהפריצה תתחיל לבדוק עכשיו מה יש לך עכשיו משאבים קיימים איך מזה אתה מצליח, אל תחפש משהו רחוק תחפש אותו קרוב. מה אתה אומר לא מסתדר לך למה לא?

ש: עוד פעם כי אם אתה לוקח בן אדם שרואה הכל טוב.

אליעד: תגיד לי אני אמרתי לראות הכל טוב?

ש: אבל זאת התוצאה של מה שאתה אומר.

אליעד: אני אמרתי לנסות רק את זה, עכשיו ומה הוא אומר הוא אומר משהו נכון אם אתה תסתכל רק פנימה אז גם לא תהיה משמעות לכלום נגיד אתה רעב "למה אתה צריך ללכת לאכול תסתכל לתוכך פנימה אולי אני יכול להיות להרגיש תחושת שלמות בלי לאכול", אתה צודק אם אתה תיקח את זה עד הסוף פנימה גם כן יגמר המשחק, אתה צודק יגמר המשחק לא אמרתי לא תהיה מאושר אמרתי יגמר המשחק, נכון אמת אבל זה לא סותר את זה שכשאתה מחפש לנצח את המשחק תחפש פנימה ולא החוצה, נכון אם תסתכל רק פנימה תנצח את המשחק והוא יגמר נכון אבל בהנחה שאתה רוצה לנצח תסתכל פנימה תפסיק כל הזמן לחפש החוצה. הבנת, מה הבנת?

ש1: שאם אתה רוצה לנצח את המשחק אז בכל מקרה תסתכל פנימה אל תסתכל החוצה, שבכל מקרה אתה צריך להסתכל פנימה גם אם אתה רוצה לנצח את המשחק וגם אם לא צריך להסתכל פנימה.

ש2: אבל אני חושבת שאתה לא יכול כאילו אתה חייב לעבור איזושהי דרך שהיא כן כאילו שנייה לעצור את החיים לעצור את הכל ולרכוש בעצם את הכלים של איך לעשות את זה גם כשאתה בתוך המשחק, תוך כדי המשחק כאילו.

אליעד: אבל את זה לצורך העניין את עושה נגיד פה נניח אבל בעיקרון אני מנסה לומר שזה לא ניתוק מהמערכת זה את מה שלמדת פה תיישם בתוך החיים.

ש: מאוד קשה.

אליעד: לך כרגע.

ש: לי כרגע.

אליעד: טוב הבנו את זה, מה אתה הבנת על עצמך מהעניין?

ש: האמת אני קצת פספסתי.

אליעד: אתה הבנת למה אתה הבנת נכון. אני אומר דבר אחד אני נתקל באנשים שמה שבעצם מרחיק אותם מהאמת זה שהם חושבים שהאמת נמצאת איפשהו רחוק, האמת לא נמצאת הוא אומר "למה אני לא יכול להיצמד לאמת כי משהו" מה כי משהו אתה יכול להיצמד לאמת בתוך המשהו שאתה נמצא בו, אתה לא צריך "למה אני לא מצליח כי..." הפוך מה שאתה לא מצליח זה בכלל יכול לעזור לך להצליח כאילו זה המניעה היא בכלל ההזדמנות, אתה לא חייב להתרחק אתה יכול במניעה להתקרב בכלל.

ש: איך זה שנוצר איזשהו ערפל במצב כזה.

אליעד: אצלך.

ש: אצלי שאני לפני זה אני כאילו נודר לעצמי נדר "אני בסוף אסתדר אני אזכר" באיזשהו משהו בפתרון שתמיד יש לי בידיים אבל אז כשאני מגיע למצב כזה כמו שאתה מתאר שאני שיש לי, אני כבר לפני כבר אמרתי טוב אני אחר כך לזכור ועדיין אני שוכח ועדיין זה יש לי ערפל.

אליעד: יש לך פה משהו הרסני שתמיד שולח אותך לחפש רחוק הוא תמיד אומר לך "אתה יודע השלמות נמצאת שם, אם אתה רק תהיה שם יהיה לך טוב האושר נמצא שם".

ש: אז איך מוציאים את זה.

אליעד: אין לזה תשובה מוחלטת תלמד את זה יותר בסוף זה יכנס פנימה, אין מעבר לזה תשובה נוספת.
אמת מוחלטת, מהו אושר מוחלט, אמת אבסולוטית, להיות בטוח במאה אחוז, אמת אוניברסאלית, מהי וודאות מוחלטת, וודאות מוחלטת, מהי אחדות אמיתית, אמת אובייקטיבית
אמת מוחלטת, מהו אושר מוחלט, אמת אבסולוטית, להיות בטוח במאה אחוז, אמת אוניברסאלית, מהי וודאות מוחלטת, וודאות מוחלטת, מהי אחדות אמיתית, אמת אובייקטיבית
... בעיניי אנשים שמחפשים את האושר. השיחה הציגה את הרעיון שכל חיפוש אחר אושר הוא בעצם חיפוש אחר יציבות פנימית. אך אליעד כהן הסביר כי אין אושר מוחלט, כי יש כל הזמן את הדחף להרגיש יותר מאושר, ואז בסופו של דבר האדם מגיע לנקודה ... איך וודאות מוחלטת תורמת להבנה? הדבר החשוב ביותר בתהליך החיפוש אחר אושר ואמת הוא הוודאות המוחלטת. לא ניתן להגיע לאחדות אמיתית או לאושר מוחלט בלי תחושת וודאות מוחלטת. התהליך כולו עוסק בניסיון להטיל ספק במערכת ההבנה של ... אמיתית אמת מוחלטת אושר מוחלט וודאות מוחלטת הבנה אמיתית חיפוש אחר אושר הספק בהבנה ...
אושר - מה לחפש כדי להיות מאושר?
אושר - מה לחפש כדי להיות מאושר?
... מרגיש לא מסופק ורוצה עוד כסף, או משהו אחר שיספק לו אושר רב יותר. התוצאה היא שהוא חוזר למעגל אינסופי של חיפוש אחר אושר נוסף, ולעיתים אפילו מרגיש יותר גרוע מכפי שהרגיש קודם לכן, כי הרצון שלו גדל והלחצים שלו מתגברים. גם אדם שמשתמש בסמים כדוגמה ...
איך לגלות מה אתה רוצה? מהו אושר? מה יוצר אושר? איך להיות מאושר? המפתח של האושר, מודעות עצמית, רוחניות, מדיטציה, רוצה להיות מאושר, ליהנות בחיים, שמחה
איך לגלות מה אתה רוצה? מהו אושר? מה יוצר אושר? איך להיות מאושר? המפתח של האושר, מודעות עצמית, רוחניות, מדיטציה, רוצה להיות מאושר, ליהנות בחיים, שמחה
... עצמית, רצונות פנימיים, ובחיפוש אחר האושר האמיתי, תוך חקירה של רעיונות רוחניים ומדיטטיביים. מהו הרצון האמיתי שלנו? אליעד פתח את השיחה בשאלה בסיסית ועמוקה: איך ... חייהם בצורה רגועה יותר, עם פחות חיפוש אחר אושר חיצוני. האם יש הבדל בין טוב לרע? לאחר מכן, אליעד עובר לשאלה נוספת: האם יש הבדל בין טוב לרע? הוא מציין את הפרדוקס הרוחני ... עם תחושת אכזבה. כך הוא מתאר את החיפוש אחר האושר כמעגל של רצון בלתי נגמר. הוא מדגיש את ההבנה הרוחנית שבה אין בהכרח הבדל בין טוב לרע. זהו פרדוקס שבו אנשים חושבים שהשגת ...
התפתחות רוחנית, אין ארוחות חינם, סוד האושר, איך להיות מאושר באמת? האם יש אושר אמיתי? תמיד יש חיסרון, להיות מאושר בשלמות, להצליח בזוגיות, אהבה ושנאה, מהו אושר אמיתי? חשיבה חיובית, חלק 1
התפתחות רוחנית, אין ארוחות חינם, סוד האושר, איך להיות מאושר באמת? האם יש אושר אמיתי? תמיד יש חיסרון, להיות מאושר בשלמות, להצליח בזוגיות, אהבה ושנאה, מהו אושר אמיתי? חשיבה חיובית, חלק 1
... אנו עשויים לפספס את האושר האמיתי. מה הקשר בין רוחניות לאושר? בהקשר של רוחניות, אליעד מציין שזו לא רק התפתחות פנימית או חיפוש אחר אושר , אלא גם להבין את השלב שבו אנו נמצאים בחיים ולפעול על פי האמת הפנימית שלנו. רוחניות לא נמדדת על פי הישגים חומריים, אלא על פי האיזון הפנימי שאדם מצליח למצוא ...
סוף הדרך הרוחנית, להיכן מובילה הדרך של אליעד כהן, לעבור אגף בבית הכלא, מהו אושר אמיתי? לימודי מודעות עצמית, לימודי התפתחות אישית, איך להיות מאושר באמת?
סוף הדרך הרוחנית, להיכן מובילה הדרך של אליעד כהן, לעבור אגף בבית הכלא, מהו אושר אמיתי? לימודי מודעות עצמית, לימודי התפתחות אישית, איך להיות מאושר באמת?
... לימודי מודעות עצמית, לימודי התפתחות אישית, איך להיות מאושר באמת? מהו אושר אמיתי ואיך מגיעים אליו? בהרצאה של אליעד כהן, הנושא המרכזי הוא חיפוש אחר אושר אמיתי, והדרך הרוחנית שמובילה אליו. אליעד מתאר את הדרך שבה יש להבין את המושג של אושר לא דרך חוויות אקראיות או הצלחות חיצוניות, אלא מתוך הבנה פנימית עמוקה על מה שגורם לאדם להרגיש ...
אושר למתקדמים, פרדוקס האושר, בלתי אפשרי להיות מרוצה, לא רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, בלתי אפשרי להיות מאושר, לא רוצה להיות מאושר, מה אתה הכי רוצה? מה אתה הכי לא רוצה?
אושר למתקדמים, פרדוקס האושר, בלתי אפשרי להיות מרוצה, לא רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, בלתי אפשרי להיות מאושר, לא רוצה להיות מאושר, מה אתה הכי רוצה? מה אתה הכי לא רוצה?
... הזה היא לצאת מהשכל, כלומר, להפסיק לחשוב במושגים של רצון או פחד. במקום לשאול מה אני רוצה או מה אני לא רוצה, האדם צריך לשאול מה האמת?. כאשר האדם שואל את עצמו מהי האמת לגבי הקיום שלו, הוא יכול לצאת מהלופ האינסופי של חיפוש אחר אושר ושל בריחה מסבל. לדברי ...
צרות של מחפשים רוחניים, האם חיפוש רוחני הוא קללה או ברכה? צרות של מחפשי אושר, צרות של אנשים רוחניים, צרות של אנשים שמודעים לעצמם, האם עדיף להיות אין שכל אין דאגות? האם עדיף להיות בן אדם או בעל חיים? סבל מהמרדף אחרי האושר
צרות של מחפשים רוחניים, האם חיפוש רוחני הוא קללה או ברכה? צרות של מחפשי אושר, צרות של אנשים רוחניים, צרות של אנשים שמודעים לעצמם, האם עדיף להיות אין שכל אין דאגות? האם עדיף להיות בן אדם או בעל חיים? סבל מהמרדף אחרי האושר
... בין בני אדם לבעלי חיים כדי להבין את הקנאה הזו בצורה מעמיקה יותר, ניתן להסתכל על בעלי החיים. בעלי חיים אינם עוסקים בחיפושי משמעות או שאיפות גבוהות. הם חיים את חייהם ללא דאגות כלכליות, ללא חיפוש אחר אושר וללא ניסיונות להבין את עצמם. אם כך, מדוע לא כל בני האדם מקנאים בבעלי חיים? האדם הוא יצור שחותר להבנה ולשיפור עצמי. אך האם עצם קיומם של השאלות הקיומיות מהווה בעיה או ...
להיות מאושר / חיפוש אחר האושר - איך אפשר *להפסיק* לחפש את האושר?
... מאושר חיפוש אחר האושר - איך אפשר להפסיק לחפש את האושר? אושר. מהי מהות החיפוש אחרי האושר? ואיך ניתן להפסיק את החיפוש? אושר = הנאה בשלמות מהמציאות = האדם אינו מרגיש חסר של דבר כלשהו = האדם רואה את הטוב שיש בכל דבר כפי מה שהוא = האדם אינו רוצה שום דבר יותר טוב, מאחר שהוא כבר נמצא בטוב ביותר. מהות החיפוש אחר האושר , נובעת מכך שמצד האמת של המציאות, בכל דבר ודבר שיש במציאות, יש בו טוב אמיתי. הסיבה החידה ... בכל דבר. הטוב הזה כבר נמצא בכל דבר, על האדם רק להבין את זה בשכל שלו, ואז כאשר האדם מבין בשכל שלו את הטוב שנמצא בכל דבר, ממילא הוא מרגיש טוב תמיד ומאושר. המהות של החיפוש אחרי האושר , נובעת מרצונו של האדם להגיע לנקודה שבה הוא נהנה מהטוב שיש בכל דבר כפי מה שהוא, ללא מאמץ ... ברמה המעשית: כדי להפסיק לחפש את האושר, צריך למצוא אותו. אושר = כאשר האני של האדם מבין מי הוא באמת = האדם רואה את החיבור האישי שלו לטוב שנמצא בכל דבר = שלמות = הפסקת החיפוש אחרי האושר, משום שהוא כבר נמצא. איך להגיע לזה? 1 - לשאול כל הזמן מה הטוב שיש בדבר הזה כפי מה שהוא?! ...
אושר / החיפוש אחר האושר - איך *להפסיק* לחפש את האושר? איך להיות מאושר?
... החיפוש אחר האושר - איך להפסיק לחפש את האושר? איך להיות מאושר? וכאן יתבאר, כי הדרך היחידה להפסיק לחפש את האושר, היא על ידי זה שמוצאים אותו. אדם מאושר, הוא זה שאינו מחפש את האושר. כל זמן ...
אושר / בעיות - מהו הסוף של כל הבעיות? איך להפוך את הבעיות לאושר?
... רוצה דבר שונה ממה שיש. ולא משנה מה יש ומה יהיה לאדם, תמיד הוא ירצה משהו אחר. כך שגם בחיפוש אחר האושר ניתן לראות את התופעה שבה בכל פעם שהאדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר רחוק, אושר קרוב, היכן נמצא האושר? היכן לחפש את האושר? איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, החיפוש אחרי האושר, טיפים לאושר, טיפים להיות מאושר, הדרך להיות מאושר, להשיג אושר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
אושר, הצלחה, אהבה וחיים טובים - הספר על: חיפוש אחר אושר, להיות אדם מאושר, הדרך אל האושר, מהו אושר אמיתי, אושר, איך להיות מאושר, הסוד של האושר, איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

אושר ושקט נפשי אמיתי - הספר על: אושר, חיפוש אחר אושר, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אושר, איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Happiness.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אושר, אימון אישי לאושר, אימון אושר בתחום חיפוש אחר אושר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Happiness.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 25_06_2025 השעה 20:28:40 - wesi13